Tandläkargruppen Eslöv

Betalning och priser

Hos oss kan du betala på flera olika sätt.

Du kan betala på flera olika sätt

Vårt mål är att alla ska ha råd med god tandvård

Vi är naturligtvis anslutna till Försäkringskassan. All kontakt med försäkringskassan sker via oss och är ingenting som du själv behöver ansöka om eller administrera. Varje år får du som är över 23 år ett tandvårdsbidrag som kan användas vid undersökning av dina tänder. För dig som är under 30 år samt över 65 år uppgår detta bidrag till 600 kronor per år och däremellan till 300 kronor per år.

Bidraget kan sparas i två år. Vid vissa sjukdomstillstånd har du rätt till ytterligare bidrag. Fråga någon av oss om du har frågor kring detta.


Högkostnadsskydd

Försäkringskassans regler om högkostnadsskydd i tandvården innebär i korthet att man under en behandlingsperiod på ett år samlar ihop till ett högkostnadsbelopp på all tandvård som utförs. Efter ett belopp av ca 3000 kronor betalar man halva priset på den tandvård som utförs och efter ca 15000 kronor betalar man 15 procent av beloppet. Denna ersättning ges endast på det så kallade referenspriset. På vissa åtgärder har vi priser som överstiger dessa priser, varvid man får betala 100% på det överstigande beloppet.

Det finns dock undantag i försäkringssystemet varför det är viktigt att du som vill sätta dig in i systemet bör läsa den fullständiga information som Försäkringskassan erbjuder. Klicka här för att komma till deras sida!

Delbetalning

Vi erbjuder delbetalning, i samarbete med Resurs bank. Prata med oss om du önskar hjälp med uppläggning av delbetalning. Det är bra om du läst igenom villkoren för detta innan. Klicka på länken nedan för mer information.

Klicka här för att komma till Resurs bank.

Beräkna priset

Att beräkna priset för tandvård är inte helt okomplicerat då detta ofta består av en kombination av åtgärder. För att få ett kostnadsförslag på vad din behandling kommer att kosta rekommenderar vi dig en undersökning av dina tänder.

Tandpriskollen

Via TLV:s tjänst Tandpriskollen (https://tandpriskollen.se) kan du kolla inrapporterade priser från alla tandvårdskliniker som är anslutna till försäkringskassan. Här får du en allmän prisbild av vår klinik. Observera att dessa inte är de faktiska priserna, utan ett genomsnitt av vad vi tagit betalt.

Rulla till toppen